lördag 4 augusti 2007

Rapport från Nazistien(Nürmberg)!

Hitttils så har vi rest genom hela tyskland. Det var vägarbeten på hela autobahn så resan tog en 4h längre än förväntat. På detta så var det så dumt så att de tabbade sig i rödeby och blandade ihop båt köerna så vi missade 3 båtar och fick vänta i en och en halv timme. Detta gjorde att vi inte var framme i nurnburg förens vi halv tolv tiden. Dagen därpå så gick vi upp tidigt och turistade på riktigt i nurnberg. Vi var först på Dokumentations centrum och tittade på Nazisternas påhitt. Detta var faktiskt mycket intressant, man så fick ett helt annat perspektiv när man såg allting i verkligheten. När vi var klara med sitesingen så åt vi lite lunch i centrum och sedan åkte vi iväg till adidas och pumas fabriker/outlets. Här fann vi både det ena och det andra.
På kvällen så gick vi till en klassisk gammal tysk resturang och käkade jägerznitsel och drack hembruggd bier. Den gick vi vidare till en annan pub och tillslut så hamnade vi på rockfabrik tillsammans med 500 tyska hårdrockare! Fredrik hade rosa tröja på sig och jag hade en vit alla andra var hel svarta. Jag klev dessutom på den stösta killens häl.. Han tog det inte lättsant men det löste sig tillslut.

Nu sitter jag i ett kontor i erlangen och har precis bokat ett hotell i prag. Snart bär det av en 30 mil till. Det är så många som har rekomenderat prag och alla som har varit där har bara haft bra saker att säga, så nu känns det som att vi har förväntningarna så höga så att vi inte kan bli besvikna! Som det är nu är är planen att vi skall stanna ett tag i prag och sedan åka och sola o bada i bordenseer.

1 kommentar:

Johan Johansson sa...

Låter skysst.... Men var är brudarna...?